Blog

Deze blog probeert jullie via handige tips, verhalen en ervaringen wegwijs te maken in de wereld van Duitse vertalingen en vertalingen in het algemeen. Een leuke vertaalblog met heel wat interessante weetjes en nieuwtjes.


Hoeveel Duitse dialecten zijn er?

Germaanse dialecten

Duits mag dan wel niet de meest gesproken taal ter wereld zijn, dat betekent niet dat er in het Duits geen verschillende dialecten en variaties bestaan. Het is de officiële taal in Duitsland en Oostenrijk en een van de officiële talen in België, Zwitserland, Luxemburg en Liechtenstein. Alle Duitse dialecten kennen hun oorsprong in de taal die eeuwen geleden door de Germaanse stammen werd gesproken waardoor er tussen sommige van deze dialecten heel wat gelijkenissen bestaan.

Lees meer

Hoe het juiste Duits vertaalbureau kiezen?

Duits vertaalbureau

Internationale handel en wandel creëert mogelijkheden voor ondernemingen van alle vormen en maten, maar deze handel en wandel gaat ook gepaard met uitdagingen. De nood om in verschillende talen te communiceren is waarschijnlijk een van de grootste uitdagingen. Als onderneming zou je ervoor kunnen kiezen om werknemers met een gevarieerde talenkennis aan te nemen, maar vele ondernemingen kiezen ook voor een iets kosten-efficiëntere aanpak door het onder de arm nemen van een Duits vertaalbureau. Het juiste vertaalbureau op de kop tikken is een garantie voor succesvolle vertaalprojecten, top-of-the-bill Duitse vertalingen en tevreden klanten.

Lees meer

Kan je een taal spreken voor je ze begrijpt?

Taalbord

Als je een taal leert, kan je over het algemeen minder zeggen dan je in dezelfde taal begrijpt. Maar is dat wel altijd het geval?

Toen ik deze cartoon voor het eerst publiceerde, kreeg ik heel wat reacties. Het is blijkbaar niet voor iedereen zo vanzelfsprekend als voor mij dat wanneer je een taal leert, je eerst de taal begrijpt en dan pas dan de taal leert spreken, in die volgorde.

Lees meer

Duitse blogs die je als student van de Duitse taal in het oog moet houden

Duitse blogs : Smarter German

We horen studenten vaak klagen over het zweet- en zwoegwerk dat gepaard gaat met Duits leren met behulp van saaie tekstboeken die wel uit een vooroorlogse periode lijken te stammen. Zijn er geen andere manieren om je Duits een pimp-up beurt te geven en zo deze prachtige taal onder de knie te krijgen? Het antwoord daarop is volmondig ‘Ja’! Wat dacht je bijvoorbeeld van populaire Duitse muziek, Duitse films en podcasts of nog beter Duitse blogs. Inderdaad, Duitse blogs die Duits leren een warm hart toedragen, worden vaak voorzien van nuttige tips en content en geven je handige ideetjes om de Duitse 1taal nog sneller machtig te worden. Bovendien geven ze je ook inzicht in de Duitse manier van leven en in de Duitse cultuur.

Lees meer

Eenvoudige SEO tips voor je contenwriting

SEO Tips

SEO contentwriting heeft betrekking op het schrijven van content of beter gezegd teksten om een emotionele en zakelijke band tussen klanten en een product, business of website te creëren. Het draait hierbij allemaal om het optimaliseren van de inhoud van de teksten zodat crawlers van zoekmachines de inhoud kunnen identificeren en richting klanten en consumenten kunnen sturen. SEO contentwriting of ook wel SEO copywriting genoemd, is een ware kunst aangezien zowel de aandacht van de klant met waardevolle content als de aandacht van de zoekmachines met doelgerichte content moet getrokken worden. Het optimaliseren van je teksten zodat ze bovenaan in Google verschijnen, vraagt kennis en schrijfvaardigheden.

Lees meer

Het belang van een correcte SEO Duits naar Nederlands vertaling

Duits naar Nederlands vertaling

Als we het woord vertalingen in de mond nemen, denken we maar al te vaak aan vertalingen van een vreemde taal naar het Nederlands. Vertalen naar het Nederlands lijkt immers de logica zelve, maar is dat wel zo? Het is niet omdat u een woordje Nederlands kunt spreken dat u ook uw doelpubliek met geschreven Nederlands op de correcte wijze weet te bereiken. Duits naar Nederlands vertalingen van een hoge kwaliteit en met oog voor onder meer SEO zijn dan ook cruciaal om van uw onderneming een succesvolle virtuele en online onderneming te maken.

Lees meer

Het verschil tussen lokalisatie en SEO vertalingen

SEO vertalingen

Verrassend genoeg geloven vele mensen dat lokalisatie en SEO, of ook wel zoekmachineoptimalisatie genoemd, vertalingen een en hetzelfde ding zijn. Wel, ik kan jou vertellen dat dit allerminst het geval is. Ondanks dat ze complementair zijn, is er een groot verschil tussen de begrippen en de toepassingen achter lokalisatie en SEO vertalingen. Laten we beide vertaalbegrippen even van naderbij bekijken.

Lees meer

De beste online vertaaltools voor gratis Duitse vertalingen

Gratis Duitse vertalingen

Met gratis Duitse vertalingen bedoel ik een Duitse tekst met daarbij de Engelse vertaling ernaast of vice versa. Beide worden gratis ter beschikking gesteld en laten je toe om de teksten met elkaar te vergelijken. Van een gratis Duitse vertaling gebruikmaken is de ideale manier om:

Lees meer

De kracht van Duitse kranten bij het Duits leren

Die Zeit

Blijft up-to-date en verbeter je Duits!

Regelmatig een Duitse krant vastnemen, is waarschijnlijk een van de beste manieren om zowel op de hoogte te blijven van wat er allemaal reilt en zeilt bij onze oosterburen, maar ook om je kennis van de Duitse taal bij te houden en te verbeteren! Of je nu een Duitse vertaler bent, Duits aan het leren bent of al een bepaald niveau van Duits hebt, je onderdompelen in het Duitse taalbad, al was het maar 5 minuten per dag, zal je Duitse taalkennis meer dan ten goede komen. Gebruik en lees daarom enkele van de Duitse kranten die ik hieronder zal aanhalen en blijf zo op de hoogte van de nieuwtjes en trends binnen de Duitse taal. Bestudeer, analyseer, probeer en leer… daar draait het toch om als je een vreemde taal onder de knie wilt krijgen.

Lees meer

De beste vertaal apps voor Apple en Android

Vertaal apps

Met een van de beste vertaal apps in de hand kom je door het hele buitenland.

Oh ja, we zijn niet alleen vertalers, maar ook trendwatchers die wel van een streepje technologie houden als het ons leven kan vereenvoudigen. Net daarom hebben we de hoofden hier op kantoor even bij elkaar gestoken en zijn we op zoek gegaan naar de 5 beste vertaal apps voor Apple en Android. We hebben in totaal een 15-tal vertaal apps aan een grondige analyse onderworpen en dat resulteerde, niet zonder slag of stoot, in deze top 5 van de beste vertaal apps (inclusief hun voor- en/of nadelen).

Lees meer


Contacteer ons

  • Duitsevertalingen.eu
  • Waterstraat 141
    2940 Stabroek
    België

Volg ons


Profiel

Passionele penners,
verrukkelijke vertalingen en
knallende content... En dat al
vanaf 0,06 euro/woord. Ontdek
snel wat wij voor u kunnen
betekenen!