Blog

Deze blog probeert jullie via handige tips, verhalen en ervaringen wegwijs te maken in de wereld van Duitse vertalingen en vertalingen in het algemeen. Een leuke vertaalblog met heel wat interessante weetjes en nieuwtjes.


Vertaler Antwerpen

Vertaler Antwerpen

Waar is de tijd dat het buitenland enkel bereikbaar was door een telefoontje te plegen of door een brief te sturen die enkele dagen onderweg was. Tijden veranderen, technologieën veranderen en met de opkomst van het Internet gingen de deuren naar de rest van de wereld helemaal wagenwijd open. Op een fractie van een seconde bereik je tegenwoordig via jouw website of virtuele onderneming miljarden mensen en dus ook miljarden potentiële klanten. Het enige probleem? 99% van deze mensen spreekt een andere taal dan de jouwe en om deze mensen te bereiken zal je dus op een vertaler beroep moeten doen.

Lees meer

Hoeveel Duitse dialecten zijn er?

Germaanse dialecten

Duits mag dan wel niet de meest gesproken taal ter wereld zijn, dat betekent niet dat er in het Duits geen verschillende dialecten en variaties bestaan. Het is de officiële taal in Duitsland en Oostenrijk en een van de officiële talen in België, Zwitserland, Luxemburg en Liechtenstein. Alle Duitse dialecten kennen hun oorsprong in de taal die eeuwen geleden door de Germaanse stammen werd gesproken waardoor er tussen sommige van deze dialecten heel wat gelijkenissen bestaan.

Lees meer

Hoe het juiste Duits vertaalbureau kiezen?

Duits vertaalbureau

Internationale handel en wandel creëert mogelijkheden voor ondernemingen van alle vormen en maten, maar deze handel en wandel gaat ook gepaard met uitdagingen. De nood om in verschillende talen te communiceren is waarschijnlijk een van de grootste uitdagingen. Als onderneming zou je ervoor kunnen kiezen om werknemers met een gevarieerde talenkennis aan te nemen, maar vele ondernemingen kiezen ook voor een iets kosten-efficiëntere aanpak door het onder de arm nemen van een Duits vertaalbureau. Het juiste vertaalbureau op de kop tikken is een garantie voor succesvolle vertaalprojecten, top-of-the-bill Duitse vertalingen en tevreden klanten.

Lees meer

Vertaler Brasschaat

Vertaler Brasschaat

Flyers, websites, brochures, handleidingen… je kan het zo gek niet bedenken of er bestaan wel vertalingen voor. Op zich niet echt onlogisch als je beseft dat de hele wereld dankzij technologische wonderen zoals het internet letterlijk en figuurlijk aan onze voeten ligt. Je laptop openslaan, even connecteren op de plaatselijke Wifi en binnen enkele seconden ligt Amerika als het ware op een steenworp van ons verwijderd. Leuk en handig allemaal natuurlijk… maar de hele wereld bereiken is echter meer dan even Internet openen. Wie bezoekers en eventuele klanten met zijn of haar website wilt bereiken, kan dit enkel in de taal van deze bezoekers. En dat is precies waar Style IT en dochteronderneming www.duitsevertalingen.eu als vertaler Brasschaat en als vertaalbureau Brasschaat ‘in the picture’ komen.

Lees meer

Vertaler Essen

Vertaler Essen
De tijd dat je eerst met de wagen van de dokter naar de stad moest om vervolgens met de trein naar de hoofdstad te rijden en daar met een oubollig vliegtuig eerst naar Londen moest vliegen om vervolgens in New York te raken, is al lang vervlogen tijd. Wie tegenwoordig buitenlandse klanten wilt contacteren of wilt bereiken, trekt gewoon de laptop open, surft even over het internet en hup… we wereld ligt aan je voeten. Het enige wat misschien nog wel een probleem kan vormen, is de taalbarrière. Wie namelijk anderstalige klanten wilt bereiken, kan maar beter een website op poten zetten die de mensen aanspreekt in de taal die zij gebruiken. En hiermee bedoel ik geen website in bijvoorbeeld ‘steenkool-Engels’ of ‘middelbare-school-Frans’, maar wel Duits, Frans, Engels of Nederlands dat qua spelling en syntax beantwoordt aan de regels van de taal. Als vertaler Essen werken we enkel met native vertalers die hun moedertaal met de paplepel ingegoten hebben gekregen en die ook hun diploma vertaler wisten te behalen. Het zijn net deze native vertalers en het feit dat we SEO vertalingen maken die ons als vertaler Essen een streepje voor geven op andere vertalers en vertaalbureaus uit de provincie Antwerpen en daarbuiten.

Lees meer

Vertaler Kalmthout

Vertaler Kalmthout

Met de online wereld die virtuele deuren opent naar de rest van de wereld is het vandaag de dag een echte must om jouw onderneming of website de zichtbaarheid te geven die ze verdient. Naast een topproduct hoort daar ook een kwaliteitsvolle vertaling van je website, je productbeschrijvingen, je contactdetails en zelfs je blogartikels bij. Of het nu om Duitse vertalingen, Engelse vertalingen, Franse vertalingen of Nederlandse vertalingen gaat, bij www.styleit.be en www.duitsevertalingen.eu vind je een vertaler Kalmthout die je vertaalproject van start tot einde mee in goede banen leidt.

Lees meer

Kan je een taal spreken voor je ze begrijpt?

Taalbord

Als je een taal leert, kan je over het algemeen minder zeggen dan je in dezelfde taal begrijpt. Maar is dat wel altijd het geval?

Toen ik deze cartoon voor het eerst publiceerde, kreeg ik heel wat reacties. Het is blijkbaar niet voor iedereen zo vanzelfsprekend als voor mij dat wanneer je een taal leert, je eerst de taal begrijpt en dan pas dan de taal leert spreken, in die volgorde.

Lees meer

Duitse blogs die je als student van de Duitse taal in het oog moet houden

Duitse blogs : Smarter German

We horen studenten vaak klagen over het zweet- en zwoegwerk dat gepaard gaat met Duits leren met behulp van saaie tekstboeken die wel uit een vooroorlogse periode lijken te stammen. Zijn er geen andere manieren om je Duits een pimp-up beurt te geven en zo deze prachtige taal onder de knie te krijgen? Het antwoord daarop is volmondig ‘Ja’! Wat dacht je bijvoorbeeld van populaire Duitse muziek, Duitse films en podcasts of nog beter Duitse blogs. Inderdaad, Duitse blogs die Duits leren een warm hart toedragen, worden vaak voorzien van nuttige tips en content en geven je handige ideetjes om de Duitse 1taal nog sneller machtig te worden. Bovendien geven ze je ook inzicht in de Duitse manier van leven en in de Duitse cultuur.

Lees meer

Eenvoudige SEO tips voor je contenwriting

SEO Tips

SEO contentwriting heeft betrekking op het schrijven van content of beter gezegd teksten om een emotionele en zakelijke band tussen klanten en een product, business of website te creëren. Het draait hierbij allemaal om het optimaliseren van de inhoud van de teksten zodat crawlers van zoekmachines de inhoud kunnen identificeren en richting klanten en consumenten kunnen sturen. SEO contentwriting of ook wel SEO copywriting genoemd, is een ware kunst aangezien zowel de aandacht van de klant met waardevolle content als de aandacht van de zoekmachines met doelgerichte content moet getrokken worden. Het optimaliseren van je teksten zodat ze bovenaan in Google verschijnen, vraagt kennis en schrijfvaardigheden.

Lees meer

Het belang van een correcte SEO Duits naar Nederlands vertaling

Duits naar Nederlands vertaling

Als we het woord vertalingen in de mond nemen, denken we maar al te vaak aan vertalingen van een vreemde taal naar het Nederlands. Vertalen naar het Nederlands lijkt immers de logica zelve, maar is dat wel zo? Het is niet omdat u een woordje Nederlands kunt spreken dat u ook uw doelpubliek met geschreven Nederlands op de correcte wijze weet te bereiken. Duits naar Nederlands vertalingen van een hoge kwaliteit en met oog voor onder meer SEO zijn dan ook cruciaal om van uw onderneming een succesvolle virtuele en online onderneming te maken.

Lees meer


Contacteer ons

  • Duitsevertalingen.eu
  • Waterstraat 141
    2940 Stabroek
    België

Volg ons


Profiel

Passionele penners,
verrukkelijke vertalingen en
knallende content... En dat al
vanaf 0,06 euro/woord. Ontdek
snel wat wij voor u kunnen
betekenen!