Blog

Deze blog probeert jullie via handige tips, verhalen en ervaringen wegwijs te maken in de wereld van Duitse vertalingen en vertalingen in het algemeen. Een leuke vertaalblog met heel wat interessante weetjes en nieuwtjes.


De risico’s verbonden aan een gratis vertaling

Google Translate

Omwille van de toenemende globalisering en van het grensoverschrijdende karakter van het Internet is beroep doen op een vertaalbureau of een vertaler een essentiële stap voor verschillende ondernemingen. We zien echter dat kleine ondernemingen, door hun beperkte budgetten, nood hebben aan betrouwbare vertalingen, maar desondanks toch vaak hun heil zoeken in gratis online vertaalsoftware zoals Google Translate. Kan deze gratis vertaling echter niet voor meer problemen dan voor een kosten-efficiënte oplossing zorgen?

Lees meer

Dingen die je moet gezien hebben in Berlijn

Berlijn
Bij Duits leren en Duits als taal en Duitsland als land leren koesteren en liefhebben, hoort natuurlijk ook ter plaatse de cultuur ontdekken. Op www.worldofwonder.nl vind je verschillende leuke vakantietips over verscheidene regio’s in Duitsland. Buiten de uitgebreide beschrijving per regio op www.worldofwonder.nl moet zeker ook een bezoek aan de trendy hoofdstad Berlijn op het programma staan. We vroegen aan enkele studenten in Berlijn wat hun favoriete bezienswaardigheden in deze bruisende stad zijn en dit is het resultaat in willekeurige volgorde:

Lees meer

Vertaler Antwerpen

Vertaler Antwerpen

Waar is de tijd dat het buitenland enkel bereikbaar was door een telefoontje te plegen of door een brief te sturen die enkele dagen onderweg was. Tijden veranderen, technologieën veranderen en met de opkomst van het Internet gingen de deuren naar de rest van de wereld helemaal wagenwijd open. Op een fractie van een seconde bereik je tegenwoordig via jouw website of virtuele onderneming miljarden mensen en dus ook miljarden potentiële klanten. Het enige probleem? 99% van deze mensen spreekt een andere taal dan de jouwe en om deze mensen te bereiken zal je dus op een vertaler beroep moeten doen.

Lees meer

Hoeveel Duitse dialecten zijn er?

Germaanse dialecten

Duits mag dan wel niet de meest gesproken taal ter wereld zijn, dat betekent niet dat er in het Duits geen verschillende dialecten en variaties bestaan. Het is de officiële taal in Duitsland en Oostenrijk en een van de officiële talen in België, Zwitserland, Luxemburg en Liechtenstein. Alle Duitse dialecten kennen hun oorsprong in de taal die eeuwen geleden door de Germaanse stammen werd gesproken waardoor er tussen sommige van deze dialecten heel wat gelijkenissen bestaan.

Lees meer

Hoe het juiste Duits vertaalbureau kiezen?

Duits vertaalbureau

Internationale handel en wandel creëert mogelijkheden voor ondernemingen van alle vormen en maten, maar deze handel en wandel gaat ook gepaard met uitdagingen. De nood om in verschillende talen te communiceren is waarschijnlijk een van de grootste uitdagingen. Als onderneming zou je ervoor kunnen kiezen om werknemers met een gevarieerde talenkennis aan te nemen, maar vele ondernemingen kiezen ook voor een iets kosten-efficiëntere aanpak door het onder de arm nemen van een Duits vertaalbureau. Het juiste vertaalbureau op de kop tikken is een garantie voor succesvolle vertaalprojecten, top-of-the-bill Duitse vertalingen en tevreden klanten.

Lees meer

Vertaler Brasschaat

Vertaler Brasschaat

Flyers, websites, brochures, handleidingen… je kan het zo gek niet bedenken of er bestaan wel vertalingen voor. Op zich niet echt onlogisch als je beseft dat de hele wereld dankzij technologische wonderen zoals het internet letterlijk en figuurlijk aan onze voeten ligt. Je laptop openslaan, even connecteren op de plaatselijke Wifi en binnen enkele seconden ligt Amerika als het ware op een steenworp van ons verwijderd. Leuk en handig allemaal natuurlijk… maar de hele wereld bereiken is echter meer dan even Internet openen. Wie bezoekers en eventuele klanten met zijn of haar website wilt bereiken, kan dit enkel in de taal van deze bezoekers. En dat is precies waar Style IT en dochteronderneming www.duitsevertalingen.eu als vertaler Brasschaat en als vertaalbureau Brasschaat ‘in the picture’ komen.

Lees meer

Vertaler Essen

Vertaler Essen
De tijd dat je eerst met de wagen van de dokter naar de stad moest om vervolgens met de trein naar de hoofdstad te rijden en daar met een oubollig vliegtuig eerst naar Londen moest vliegen om vervolgens in New York te raken, is al lang vervlogen tijd. Wie tegenwoordig buitenlandse klanten wilt contacteren of wilt bereiken, trekt gewoon de laptop open, surft even over het internet en hup… we wereld ligt aan je voeten. Het enige wat misschien nog wel een probleem kan vormen, is de taalbarrière. Wie namelijk anderstalige klanten wilt bereiken, kan maar beter een website op poten zetten die de mensen aanspreekt in de taal die zij gebruiken. En hiermee bedoel ik geen website in bijvoorbeeld ‘steenkool-Engels’ of ‘middelbare-school-Frans’, maar wel Duits, Frans, Engels of Nederlands dat qua spelling en syntax beantwoordt aan de regels van de taal. Als vertaler Essen werken we enkel met native vertalers die hun moedertaal met de paplepel ingegoten hebben gekregen en die ook hun diploma vertaler wisten te behalen. Het zijn net deze native vertalers en het feit dat we SEO vertalingen maken die ons als vertaler Essen een streepje voor geven op andere vertalers en vertaalbureaus uit de provincie Antwerpen en daarbuiten.

Lees meer

Bone conduction hoofdtelefoon via www.bone-conduction.com

bone conduction hoofdtelefoons

Ik ben een fervente sporter en om de adrenaline soms door mijn lichaam te laten gieren, maak ik graag van muziek gebruik. Je kent dat wel… je bent aan het joggen of aan het fietsen en plots krijg je een dipje. Op dat moment kan voeding je helpen, maar kan ook een stevige beat of een goed rocknummer je weer in je ritme brengen. Bij mij gaat het in dit geval om stevige beats, maar ieder zijn smaak natuurlijk. Over smaken en kleuren gaan we niet discussiëren 😊 . Mijn muziek komt tegenwoordig uit een bone conduction hoofdtelefoon. Een wat? Hoor ik jullie al denken. Een bone conduction koptelefoon, een innovatieve koptelefoon die je muziek laat horen maar die daarnaast ook heel wat andere voordelen oplevert. Alle info vind je via www.bone-conduction.com

Lees meer

Vertaler Hoevenen

In de wereld van vandaag speelt het Internet en al haar geheimen een grotere rol dan ooit tevoren. Dit hoeft niet persé een nadeel te zijn want terwijl vroeger een brief dagenlang onderweg was of een telefoontje soms onbeantwoord bleef, ligt de wereld tegenwoordig aan je voeten en is iedereen met een simpele muisklik bereikbaar. Het enige nadeel is misschien de taalbarrière. Slechts een klein percentage van de mensen op deze aardbol spreekt Nederlands en voor dat andere deel zou een vertaler Hoevenen misschien een handige oplossing zijn. Style IT, www.styleit.be, en haar dochteronderneming www.duitsevertalingen.eu stellen zich daarom graag aan u voor.

Lees meer

Vertaler Kalmthout

Vertaler Kalmthout

Met de online wereld die virtuele deuren opent naar de rest van de wereld is het vandaag de dag een echte must om jouw onderneming of website de zichtbaarheid te geven die ze verdient. Naast een topproduct hoort daar ook een kwaliteitsvolle vertaling van je website, je productbeschrijvingen, je contactdetails en zelfs je blogartikels bij. Of het nu om Duitse vertalingen, Engelse vertalingen, Franse vertalingen of Nederlandse vertalingen gaat, bij www.styleit.be en www.duitsevertalingen.eu vind je een vertaler Kalmthout die je vertaalproject van start tot einde mee in goede banen leidt.

Lees meer


Contacteer ons

  • Duitsevertalingen.eu
  • Waterstraat 141
    2940 Stabroek
    België

Volg ons


Profiel

Passionele penners,
verrukkelijke vertalingen en
knallende content... En dat al
vanaf 0,06 euro/woord. Ontdek
snel wat wij voor u kunnen
betekenen!