Duitse blogs die je als student van de Duitse taal in het oog moet houden

Duitse blogs

We horen studenten vaak klagen over het zweet- en zwoegwerk dat gepaard gaat met Duits leren met behulp van saaie tekstboeken die wel uit een vooroorlogse periode lijken te stammen. Zijn er geen andere manieren om je Duits een pimp-up beurt te geven en zo deze prachtige taal onder de knie te krijgen? Het antwoord daarop is volmondig ‘Ja’! Wat dacht je bijvoorbeeld van populaire Duitse muziek, Duitse films en podcasts of nog beter Duitse blogs. Inderdaad, Duitse blogs die Duits leren een warm hart toedragen, worden vaak voorzien van nuttige tips en content en geven je handige ideetjes om de Duitse 1taal nog sneller machtig te worden. Bovendien geven ze je ook inzicht in de Duitse manier van leven en in de Duitse cultuur.

Er is echter 1 probleem… er zijn zoveel Duitse blogs dat we het bos door de Duitse bomen niet meer zien. Maak je geen zorgen, zoals gewoonlijk hebben wij wat zoekwerk voor jou gedaan en besparen we jou op deze manier heel wat kop- en zoekzorgen. Wij bekeken en onderzochten tientallen Duitse blogs en stellen je graag onze favorieten voor.

Smarter German

Beste Duitse blogs smarter german
Beste Duitse blogs smarter german

Smarter German hoort altijd in het lijstje van beste Duitse blogs thuis. Het is een ongelofelijk diverse website die heel wat onderwerpen aanhaalt en die een bron van inspiratie voor de student van de Duitse taal vormt. Deze Duitse blog gidst je doorheen de ups en downs van het leerproces met behulp van studiemateriaal, woordenlijsten en grammaticale hulpmiddeltjes. De artikels op de blog zijn trendy en helder met hier en daar een druppeltje verfrissende humor.

Een van de grootste kwaliteiten van Smarter German is zonder twijfel de originaliteit van de onderwerpen en de unieke schrijfwijze. Duits leren en Duits lezen is via deze Duitse blog een leuke aangelegenheid. Smarter German geeft bezoekers zelfs de kans om in 14 dagen Duits te leren.

Bezoek de blog hier.

GermanPod101

Beste Duitse blogs germanpod101
Beste Duitse blogs germanpod101

Ook GermanPod101 verdient een plekje in het lijstje van de beste Duitse blogs voor studenten van de Duitse taal. GermanPod101 omschrijven we graag als snel, grappig, vriendelijk en helder. Deze blog stelt alles in het werk om van Duits leren een hobby in plaats van een opdracht te maken. Spelletjes, audiofragmenten en video’s, PDF-bestanden met lessen en een ongeëvenaard aanbod aan leertools… alles wordt in het werk gesteld om jou als student van de Duitse taal in de watten te leggen. De vriendelijke gastheren- en vrouwen in de audio- en videofragmenten lijken wel meer energie dan een Olympische atleet te hebben. Wat een enthousiasme!

De blogartikels zelf handelen over verschillende onderwerpen zoals Duitse cultuur, nieuws uit de Duitstalige landen, Duitse vakanties, Duitse spelling en grammatica, enzovoort. GermanPod101 vormde voor ons de ideale mix tussen Duits leren en Duitsland leren kennen.

Bezoek de blog hier.

Your Daily German

Beste Duitse blogs your daily german
Beste Duitse blogs your daily german

Your Daily German heeft één duidelijk motto: Duits leren is eenvoudig!

Deze Duitse blog is in handen van Emmanuel, een man met een passie voor talen. Hij heeft slechts één missie voor ogen en dat is zijn lezers overtuigen van het feit dat Duits leren eenvoudig is… veel eenvoudiger dan we misschien allemaal denken. Zijn Duitse blog kan je in 3 categorieën van artikels onderverdelen:

  • ‘Het woord van de dag’: in deze artikels wordt elke dag een Duits woord onder de loep genomen en tot in detail geanalyseerd. Studenten van de Duitse taal leren hier de oorsprong en het gebruik van het woord kennen.
  • ‘Grammatica’: Deze categorie focust zoals de naam al aangeeft op de Duitse grammatica. Dit lijkt misschien saai en academisch, maar de manier waarop Emmanuel het brengt, maakt de Duitse grammatica interessant en eenvoudig te volgen.
  • ‘Online cursus’: Dit onderdeel tot slot, leert je stap voor stap de basis van de Duitse taal.

Bezoek de blog hier.

Slow German

Beste Duitse blogs slow german
Beste Duitse blogs slow german

In de wereld van de Duitse blogs is Slow German een echte must voor de absolute beginners en voor de mensen die zachtjes in de Duitse taal en cultuur willen ondergedompeld worden. De website is gevuld met tal van interessante podcasts die je als student van de Duitse taal meenemen in alledaagse scenario’s zoals het bestellen van eten in een restaurant, een hotelkamer reserveren,….

In het menu ‘absolute beginner’ worden de podcasts in het Engels samengevat en zelfs in het Engels, met hier en daar wat Duitse woorden gepresenteerd terwijl in het ‘Slow German Audio’ menu de beschrijvingen en audio in het Duits gebeuren.

Leuk vinden wij ook het ‘German Music’ onderdeel. Een beetje Duitse muziekcultuur opsnuiven, kan nooit geen kwaad als je de Duitse taal onder de knie wilt krijgen.

Bezoek de blog hier.

Duitsevertalingen.eu

Tot slot geven we ook de Duitsevertalingen.eu blog een plaatsje in de top 5 van beste Duitse blogs. Niet zozeer omdat deze blog je de Duitse taal aanleert, maar wel omdat er op regelmatige basis interessante tips en weetjes op verschijnen die jou als student van de Duitse taal handig van pas kunnen komen. De schrijvers van duitsevertalingen.eu schuimen immers regelmatig het Internet af op zoek naar de beste websites, de beste apps, de beste Duitse kranten en nog veel meer… om hun bevindingen nadien met de hele wereld te delen. Regelmatig een bezoekje brengen aan deze blog loont dan ook de moeite.

 

Bij www.duitsevertalingen.eu bieden we SEO vertalingen in de volgende talen aan; Nederlands naar Duits, Nederlands naar Frans, Nederlands naar Engels, Engels naar Duits, Engels naar Frans, Duits naar Nederlands, Frans naar Nederlands en Engels naar Nederlands. Check hier onze tarieven. Ook voor SEO contentwriting in deze talen zit je bij ons trouwens goed! Andere talen nodig? Geen probleem, ook hier kunnen we u dankzij ons uitgebreid vertaalnetwerk waarschijnlijk mee van dienst zijn.