De beste vertaal apps voor Android en Apple

beste vertaal apps

Met een van de beste vertaal apps in de hand kom je door het hele buitenland.

Oh ja, we zijn niet alleen vertalers, maar ook trendwatchers die wel van een streepje technologie houden als het ons leven kan vereenvoudigen. Net daarom hebben we de hoofden hier op kantoor even bij elkaar gestoken en zijn we op zoek gegaan naar de 5 beste vertaal apps voor Apple en Android. We hebben in totaal een 15-tal vertaal apps aan een grondige analyse onderworpen en dat resulteerde, niet zonder slag of stoot, in deze top 5 van de beste vertaal apps (inclusief hun voor- en/of nadelen).

Het maakt niet uit of je nu een leuk citytripje met vrienden naar het buitenland hebt gepland, een zakenreis naar een exotisch oord of een avontuurlijke trektocht doorheen de Chinese bergen, een van de volgende apps komt altijd wel van pas. Chinees, en ik spreek uit ervaring, leer je niet op 1-2-3…meer zelfs, het duurt jaren voor je de basis onder de knie hebt. Iedere taal voor je buitenlandtrip grondig leren, is dan ook uit den boze. De oplossing? Eén van de volgende 5 beste vertaal apps voor Apple en Android! Het zal niet 100% perfect zijn, maar je maakt je in ieder geval verstaanbaar.

 1. Google Translate

google translate vertaal app
google translate vertaal app

Wie de woorden ‘de beste vertaal app’ in de mond neemt, kan gewoon niet om Google Translate heen. Al jaar en dan zorgen de mensen van Google ervoor dat hun vertaal app de populairste ter wereld is en blijft. De populariteit van deze vertaal app is niet alleen aan de database met meer dan 90 talen te danken, maar ook aan het gebruiksgemak en de verschillende mogelijkheden om de brontaal in te voeren. Zo kan je zoals bij zovele vertaal apps de tekst intypen waarna de vertaling verschijnt, maar kan je daarnaast ook vreemde tekens op je smartphone of tablet tekenen en zelfs tekst inspreken en op de vertaling wachten.

De Google Translate app heeft bovendien nog een leuk extraatje. Deze vertaal app die altijd bij de lijst van beste vertaal apps thuishoort, biedt je als gebruiker ook de mogelijkheid om een foto van een tekst (denk bijvoorbeeld aan het menu van een restaurant of een instructiebordje) te nemen waarna de Google Translate app de vertaling op je scherm zal toveren. Cool toch, niet?

De voordelen van Google Translate ??

 • Coole functie waarbij je een foto van een tekst kunt nemen en Google Translate de vertaling toont.
 • Gebruiksgemak: het is heel eenvoudig om van taal te wisselen.
 • Bij korte zinnen of aparte woordjes is deze vertaal app redelijk accuraat.
 • Mogelijkheid om vertalingen op te slaan voor later gebruik.

Nadelen van Google Translate ??

 • Niet alle taken binnen de Google Translate app zijn even accuraat. Kleinere talen zijn momenteel nog vaak beperkt qua vertalingen, maar we zien dit week na week verbeteren.
 • Met lange zinnen heeft Google Translate het als vertaal app nog vaak wat moeilijker om de hele context te zien.
 • We knoeiden ook wat met het knippen/kopiëren en kleven van tekst naar Google Translate.
 • Pas op met privacy: alles wat je op Google Translate gooit, kan door Google gebruikt worden. Een marketingstrategie, overnamedocumenten,… pas op wat je met Google Translate deelt.

Download Google Translate voor iOS

Download Google Translate voor Android 

 

 1. Waygo

waygo vertaal app
waygo vertaal app

Omdat we een hart voor Azië hebben en we steeds meer mensen in onze omgeving richting het continent van de reizende zon zien vertrekken, besloten we om ook Waygo in het lijstje van de beste vertaal apps voor Android en iOS op te nemen. Waygo zorgt voor vertalingen uit het Koreaans, Japans of Chinees. Met Waygo kun je ervoor kiezen om de tekst op het scherm te tekenen, wat voor ons echter vaak in frustrerende kunstenaarspogingen resulteerde. Of je kunt gewoon een foto van de tekst of het woord nemen en de Waygo vertaal app doet de rest. Waygo laat iedere maand tien gratis app vertalingen toe. Net zoals bij Google Translate kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om vaak voorkomende woorden op te slaan.

De voordelen van Waygo: ??

 • Mogelijkheid om app vertalingen op te slaan.
 • Mogelijkheid om een foto van tekst te nemen en deze door de Waygo app te laten vertalen. Hiervoor kan je ook van de flitser van je smartphone gebruikmaken.
 • App vertalingen kunnen via sociale media gedeeld worden.

De nadelen van Waygo: ??

 • Enkel vertalingen uit het Koreaans, Japans en Chinees
 • De handgeschreven functie werkt niet altijd even goed.
 • De vertaling is naar het Engels

Download Waygo voor iOS

Download Waygo voor Android

 

 1. iTranslate

itranslate vertaal app
itranslate vertaal app

Dit is waarschijnlijk de app onder de vertaal apps die de grootste opmars maakt. Deze vertaal app is enorm populair dankzij de gebruiksvriendelijke interface. Net zoals bij Google Translate typ je gewoon een woord in en iTranslate zal het vertalen. Bovendien beschikt iTranslate ook over een functie om het woord op de correcte manier uit te spreken. Zo kan je meteen de plaatselijke taal ook mondeling onder de knie krijgen. iTranslate beschikt over een gratis en een betaalde versie. De betaalde versie van deze vertaal app laat je langere zinnen en spraakopdrachten uitvoeren en schakelt ook de soms lastige advertenties uit. Aangezien we iTranslate al verschillende malen gebruikt hebben, vinden we de aankoop van de betaalde versie van iTranslate echt de moeite waard!

De voordelen van iTranslate ??

 • Gebruiksvriendelijke interface
 • Meer dan 90 talen worden door deze vertaal app ondersteund
 • Je vertalingen zijn via sociale media te delen

De nadelen van iTranslate ??

 • Uitspraakfunctie enkel online te gebruiken
 • Advertenties op de gratis versie
 • De offline modus is niet altijd even accuraat op contextueel gebied

Download iTranslate voor iOS

Download iTranslate voor Android

 1. Voice Translator

"<yoastmark

Voice Translator is zoals de naam al aangeeft een vertaal app die op de gesproken taal is gericht. Je spreekt een aantal woorden of zinnen in en de app zal de gesproken vertaling laten horen. Voice Translator vinden wij heel handig als we een conversatie voeren met mensen die een vreemde taal spreken en die zich niet of slecht in een voor jou gekende taal kunnen uitdrukken. Gewoon een paar zinnen inspreken, de smartphone doorgeven en de persoon in kwestie zal de vertaling in zijn of haar taal kunnen beluisteren.

De voordelen van Voice Translator ??

 • Perfecte vertaal app voor het vertalen van gesprekken of gesproken taal
 • Mogelijkheid om vertaalde zinnen in een database op te slaan

De nadelen van Voice Translator ??

 • Je moet online zijn om van deze app gebruik te kunnen maken
 • Sommige reviews spreken over een aantal bugs

Download Voice translator voor iOs

Download Voice Translator voor Android

 1. iHandy

"<yoastmark

iHandy geven we een plekje in de top 5 van beste vertaal apps omdat deze app gewoon handig is. Een no-nonsense app die focust op waar het allemaal om draait; een woord of een zin in de brontaal vertalen naar een woord of een zin in de doeltaal. Gewoon twee talen kiezen en je kunt aan de slag. Verwacht hier geen fancy functies maar oerdegelijke app vertalingen.

De voordelen van iHandy  ??

 • Oerdegelijk, makkelijk in gebruik en zonder fancy functies
 • Gebruik van sociale media mogelijk

De nadelen van iHandy ??

 • Geen mogelijkheid om foto’s of gesproken tekst te laten vertalen
 • Advertenties in de gratis versie

Zo, we hopen dat we jullie met dit lijstje van de voor ons beste vertaal apps toch al een eindje op weg hebben geholpen als je in de nabije of de verre toekomst van plan bent een vreemd land te bezoeken. We wensen je alvast veel reisplezier en hasta la proxima!

Download iHandy voor iOS

Op zoek naar kwaliteitsvolle vertalingen of een vrijblijvende offerte voor je vertaalproject, aarzel dan niet om ons via deze weg te contacteren.

Bij www.duitsevertalingen.eu bieden we SEO vertalingen in de volgende talen aan; Nederlands naar Duits, Nederlands naar Frans, Nederlands naar Engels, Engels naar Duits, Engels naar Frans, Duits naar Nederlands, Frans naar Nederlands en Engels naar Nederlands. Check hier onze tarieven. Ook voor SEO contentwriting in deze talen zit je bij ons trouwens goed! Andere talen nodig? Geen probleem, ook hier kunnen we u dankzij ons uitgebreid vertaalnetwerk waarschijnlijk mee van dienst zijn.