De beste online vertaaltools voor gratis Duitse vertalingen

gratis vertalingen

Met gratis Duitse vertalingen bedoel ik een Duitse tekst met daarbij de Engelse vertaling ernaast of vice versa. Beide worden gratis ter beschikking gesteld en laten je toe om de teksten met elkaar te vergelijken. Van een gratis Duitse vertaling gebruikmaken is de ideale manier om:

  • Je algemene vertaalkennis te verbeteren
  • Terminologie uitbreiden of controleren
  • Up-to-date blijven wat betreft de Duitse grammatica en zinsbouw

Bronnen van gratis Duitse vertalingen

Op het Internet zijn heel wat webpagina’s en tools te vinden die je toelaten om Duits in een andere taal om te zetten. Deze tools kunnen inderdaad handig en nuttig zijn als je enkele woorden of enkele zinnen in een handomdraai wilt vertalen.  Hieronder vind je een lijst van online tools en programma’s gebruikt en aanbevolen door vertalers en voor vertalers. Ze leveren je gratis Duitse vertalingen op die handig van pas kunnen komen.

Linguee

Een van de favorieten voor gratis Duitse vertalingen van onze vertalers. Dit uniek online vertaalprogramma combineert een woordenboek met een zoekmachine waardoor je een overzicht van teksten en hun vertalingen krijgt. Zo zie je woorden, zinnen en uitdrukkingen in de verschillende talen en krijg je ook meteen een beter beeld van hun betekenis en de context waarin ze gebruikt worden. Linguee doorkruist het Internet op zoek naar relevante vertaalde documenten en toont je op deze manier hoe een woord op het Internet door andere websites vertaald wordt. Vaak gaat het ook gepaard met zoekopdrachten in Google Afbeeldingen om vertalers en mensen die de Duitse taal leren een handje te helpen. Linguee vormt voor ons de populairste tool om gratis Duitse vertalingen te verkrijgen.

gratis Duitse vertalingen met Linguee
gratis Duitse vertalingen met Linguee

SDL Trados Studio

De computergestuurde vertaalsoftware (CAT – computer assisted translation) die door Gengo Hall of Famers het meest wordt aanbevolen. SDL Trados is een zeer interessante investering voor voltijdse vertalers. Deze software bevat onder meer TM, terminologie, machinevertaling en softwarelokalisatie. De meeste grote vertaalbureaus vragen hun vertalers om met een erkend CAT-programma te werken. Het gebruik van SDL Trados zou dus ook een positieve invloed op je klantenbestand kunnen hebben. Wil je de software eerst even proberen voor een paar gratis Duitse vertalingen, ga dan voor de demoversie van 30 dagen.

The Free Dictionary

Voor je gratis Duitse vertalingen zou The Free Dictionary weleens de oplossing kunnen zijn. Beschikbaar in heel wat talen combineert deze uitgebreide website een woordenboek, thesaurus en encyclopedie. Je krijgt er gratis toegang tot medische, financiële en juridische woordenboeken en een uitgebreide collectie aan spreuken, zegswijzen, acroniemen en allerhande talen naast het Engels zoals Spaans, Frans, Portugees, Duits en Japans. Ideaal voor je gratis Duitse vertalingen! Check zeker ook eens de app voor iOs en Android.

Fluency Now

Fluency Now Professional is een premium CAT software en vertaalgeheugentool die speciaal voor freelancers werd ontworpen. Beschikbaar voor $9,95 per maand, is deze CAT software compatibel met Mac, Windows en Linux. Deze software voor gratis Duitse vertalingen heeft een ingebouwde redigerende software en project- en documentstatistieken.

ProZ

Als je van interactie en crowdsourcing voor je gratis Duitse vertalingen houdt, dan moet je voor ProZ gaan. ProZ is namelijk het grootste vertaalnetwerk ter wereld. Het is een portaal en forum voor professionele vertalers die samenwerking en feedback zoeken op gebied van vertalingen, woordenboeken, trainingen,… Via ProZ kan je ook korting voor vertaalsoftware krijgen.

gratis Duitse vertalingen met ProZ
gratis Duitse vertalingen met ProZ

Pas op voor Nederduits bij gratis Duitse vertalingen

Voor je gratis Duitse vertalingen zijn tools zoals Linguee en ProZ een ware verademing. Toch is het steeds oppassen geblazen omdat je heel afhankelijk bent van de vertaalkennis van anderen. De kans op zogenaamd Nederduits is dan ook reëel. Voor enkele woorden of enkele zinnen vormen dergelijke programma’s een echte meerwaarde. Voor technische, nichegerichte, SEO- of langere teksten zijn professionele vertalers zoals de vertalers van www.duitsevertalingen.eu onmisbaar. Vraag nu vrijblijvend een offerte aan en ontvang kwaliteitsvolle native Duitse vertalingen tegen een scherpe prijs!

Bij www.duitsevertalingen.eu bieden we SEO vertalingen in de volgende talen aan; Nederlands naar Duits, Nederlands naar Frans, Nederlands naar Engels, Engels naar Duits, Engels naar Frans, Duits naar Nederlands, Frans naar Nederlands en Engels naar Nederlands. Check hier onze tarieven. Ook voor SEO contentwriting in deze talen zit je bij ons trouwens goed! Andere talen nodig? Geen probleem, ook hier kunnen we u dankzij ons uitgebreid vertaalnetwerk waarschijnlijk mee van dienst zijn.