5 Redenen om je website te laten vertalen

website vertalen

“Als je met een mens in een taal die hij verstaat communiceert, gaat het in zijn hoofd. Als je met hem praat in zijn eigen taal, gaat het in zijn hart.”  – Nelson Mandela

 

De vertaling van website-inhoud in de lokale taal is zeer belangrijk. Bijna zonder uitzonderingen, reageren mensen beter op de taal waarmee zij zijn opgegroeid. Om met succes handel te drijven, is het dan ook niet genoeg om een taal te spreken die zij begrijpen (vooral wanneer hun algemene taalbegrip beperkt is).  U moet ze aanspreken in de taal die ze al van kleins af aan in hun hart meedragen. 5 redenen om je website door een vertaalbureau zoals www.duitsevertalingen.eu te laten vertalen.

1. Lokalisatie

Onderzoek toont aan dat individuen geneigd zijn meer tijd aan een website te besteden als die website naar hun moedertaal vertaald is en ze zullen bovendien meer geneigd zijn om een product te kopen dat ‘verkrijgbaar’ is in hun eigen taal. De mensen voelen zich daarnaast comfortabeler en meer begrepen wanneer ze met hun intrinsieke semantiek in aanraking komen. Je bent dus bijna verplicht om ze te geven wat ze willen. Door de inhoud van uw website te vertalen, wordt het eenvoudiger voor bezoekers om tot de gewilde onderwerpen en producten toegang te krijgen. Eén van de beste redenen achter geplande inhoudlokalisatie is dan ook de groei van uw omzet en logischerwijze uw winst. Bedrijven die hier de focus op leggen, gaan vaak echter een stap verder en ontwikkelen een uiterst concurrerende tendens binnen de inheemse markt.

2. U wordt vindbaar

­­­­Een zeer belangrijke positieve factor van het vertalen van uw website is dat u “vindbaar” wordt in deze tijd van snelgroeiende digitale vooruitgang en dat u zich op een immens platform van mogelijke klanten werpt. De vertaling kunt u perfect op voorhand voltooien zodat u 100% klaar bent om het wereldwijde web te bestormen. Een vertaling zal de vindbaarheid verbeteren en zal de statistieken de hoogte instuwen. U bent zonder meer op het goede pad met uw online bedrijf!

3. Internationalisering van uw site

Door het vertalen van uw website gaat uw product de grens over en kunt u een groter aantal klanten bereiken. De moedertaal van de mensen trekt hen aan en zal u op deze manier heel wat voordelen opleveren. Zo stijgt ook automatisch de rating van uw website wanneer een sterke stijging van het aantal bezoekers wordt vastgesteld. Een website in de eigen taal geeft de bezoekers namelijk een verhoogd gevoel van vertrouwen en nabijheid.

4. Financieel voordeel

Uw website laten vertalen, al is het zelfs maar een deel, zou een stevige financiële inspanning kunnen lijken. Toch moet toekomstgericht gekeken worden en zullen uw inspanningen uiteindelijk beloond worden. Een website in twee of meerdere talen levert namelijk een ongekend voordeel ten opzichte van de concurrenten op. Uw website vertalen, creëert een meer klantvriendelijke omgeving en verbetert de communicatie met de klant. Deze positieve aspecten leveren u uiteindelijk een flink financieel voordeel op!

5. Uw website laten groeien.

Ondernemingen zijn en zullen altijd van inkomsten en winst afhankelijk zijn. Zijn de groeimogelijkheden van uw huidige website in uw moedertaal beperkt dan loont het zeker de moeite om het vertalen van uw website in een andere taal te overwegen. Wanneer uw website in de moedertaal van uw bezoekers wordt opgesteld, zal de waardering en de betrokkenheid, en daarmee samenhangend de website zelf, enkel groeien.

 

Bij www.duitsevertalingen.eu bieden we SEO vertalingen in de volgende talen aan; Nederlands naar Duits, Nederlands naar Frans, Nederlands naar Engels, Engels naar Duits, Engels naar Frans, Duits naar Nederlands, Frans naar Nederlands en Engels naar Nederlands. Check hier onze tarieven. Ook voor SEO contentwriting in deze talen zit je bij ons trouwens goed! Andere talen nodig? Geen probleem, ook hier kunnen we u dankzij ons uitgebreid vertaalnetwerk waarschijnlijk mee van dienst zijn.