Eenvoudige SEO tips voor je contenwriting

SEO tips

SEO contentwriting heeft betrekking op het schrijven van content of beter gezegd teksten om een emotionele en zakelijke band tussen klanten en een product, business of website te creëren. Het draait hierbij allemaal om het optimaliseren van de inhoud van de teksten. Dit helpt crawlers van zoekmachines de inhoud kunnen identificeren en richting klanten en consumenten kunnen sturen. SEO contentwriting of ook wel SEO copywriting genoemd, is een ware kunst. Zowel de aandacht van de klant met waardevolle content als de aandacht van de zoekmachines moet immers met doelgerichte content getrokken worden. Het optimaliseren van je teksten zodat ze bovenaan in Google verschijnen, vraagt kennis en schrijfvaardigheden.

SEO tips: Onderzoek naar zoekwoorden

Doe onderzoek naar alle zoekwoorden die gerelateerd zijn aan of gelinkt kunnen worden aan de inhoud van je website. Zoekwoordenonderzoek is een vitaal onderdeel van SEO contentwriting. Het is belangrijk dat de inhoud van je website op de meest gezochte zoekwoorden wordt afgestemd. Er bestaan verschillende online onderzoek- en analysetools zoals Google Analytics, Google Adwords, WordTracker,… die je hierbij kunnen helpen. Nog een extra SEO tip: als je het “~” teken voor je zoekwoord invoegt en dan een zoekactie in Google uitvoert, zal je onderaan de Google-pagina verschillende gerelateerde zoekwoorden terugvinden.

seo tips zoekwoorden
seo tips zoekwoorden

SEO tips: neem zoekwoordendichtheid met een korrel zout

De gepaste zoekwoorden gebruiken, is zoals al eerder aangegeven van vitaal belang op gebied van SEO contentwriting. Als je de zoekwoorden echter op de verkeerde manier gaat gebruiken dan zal de waarde van je teksten voor de zoekmachines drastisch dalen. Eén van de belangrijkste tips van SEO copywriting is dat je de inhoud van je website niet alleen voor de zoekmachines maar ook voor een doelpubliek moet maken. We zien maar al te vaak websites met teksten die letterlijk met zoekwoorden zijn volgepropt. Dergelijke teksten komen onnatuurlijk over en zullen potentiële klanten eerder wegjagen dan aantrekken.

Maar hoe kunnen zoekmachines mij dan vinden als ik niet voldoende zoekwoorden gebruik? Wees gerust, zoekmachines zijn tegenwoordig slim genoeg om te begrijpen waar je tekst precies over gaat. Ze weten perfect wat er belangrijk is zonder dat het een mierennest van zoekwoorden hoeft te zijn. Probeer de zoekwoorden op een natuurlijke en spontane wijze in je tekst te verwerken. Zowel het doelpubliek als de zoekmachines zullen jouw SEO contentwriting op deze manier een warm hart toedragen.

SEO Tips: de lengte van je teksten

Wanneer SEO copywriting ‘in the picture’ komt, stellen vele copywriters en contentwriters zich de vraag of de lengte van de teksten belangrijk is? En of deze lengte ook een invloed op de plaats in de resultaten van de zoekmachines heeft?

Het antwoord is volmondig JA. De lengte van je tekst of artikel heeft wel degelijk een effect op je ranking in de zoekmachines. Zoekmachines zien graag veel tekst op de homepagina en de andere relevante pagina’s van je website. Een onderzoek uitgevoerd door Serpig toonde dat webpagina’s met een hoge ranking in Google over het algemeen teksten van meer dan 1000 woorden zijn. Een analysestudie van Seomoz dan weer gaf aan dat artikels met relevante en gedetailleerde inhoud over het algemeen meer Facebook likes en tweets krijgen dan oppervlakkige artikels. Ga dus voor inhoud die alle informatie met de nodige details over je producten, je zaak of je website weergeeft. Vermijd echter lange teksten gewoon omdat je de zoekmachines wilt vertroetelen.

Aan de andere kant gaf John Muller van Google aan dat zoekmachines geen rekening houden met de lengte van de teksten maar wel met de kwaliteit en het unieke karakter.

Kortom, als we alle parameters in acht nemen, kunnen we stellen dat een tekst tussen de 500 en de 1000 woorden die kwaliteitsvolle en nuttige inhoud bevat, het beste resultaat in de zoekmachines zal opleveren.

SEO tips: optimaliseer je titels

Het eerste wat mensen zien als ze een bepaald zoekwoord in een zoekmachine hebben ingetypt, is natuurlijk de titel van het artikel. Een titel die boekdelen spreekt en die terzelfdertijd verleidt en verrast, is dan ook de ideale SEO titel. Dit is jouw kans om potentiële klanten meteen bij de arm te nemen en mee in jouw verhaal te sleuren. Kies zoekwoordgroepen die uit meerdere zoekwoorden bestaan. Hoewel ze minder organische en exacte zoekresultaten opleveren, is de concurrentie voor deze zoekwoordgroepen wel lager en de conversiegraad dus hoger. Kies tijdens je SEO contentwriting dan ook een titel die niet alleen in goede aarde valt bij Google maar die ook meteen de aandacht van de gemiddelde potentiële bezoeker trekt. Beperk je titel wel tot 60 karakters zodat de volledige titel in de zoekmachines zoals Google zichtbaar is.

SEO tips: inhoud, inhoud, inhoud

Google houdt van interessante en waardevolle inhoud. SEO contentwriting voorziet geloofwaardige antwoorden en tips op problemen van je lezers. Je blogposts moeten ook enkele uitgaande links naar andere relevante webpagina’s bevatten. Deel je inhoud op in kleine paragrafen met gepaste titels of subtitels. Gebruik tot slot een lettertype dat de gemiddelde gebruiker goed kan lezen en gebruik vet of cursief om bepaalde woorden in de schijnwerpers te plaatsen.

SEO tips: gebruik sociale media

Met miljoenen mensen die dagdagelijks actief zijn op sociale media zoals Facebook, Twitter, Google+, Pinterest, LinkedIn en andere, is het belangrijk dat je inhoud ook hier zichtbaar wordt.

seo tips sociale media
seo tips: de kracht van sociale media

 

Bij www.duitsevertalingen.eu bieden we SEO vertalingen in de volgende talen aan; Nederlands naar Duits, Nederlands naar Frans, Nederlands naar Engels, Engels naar Duits, Engels naar Frans, Duits naar Nederlands, Frans naar Nederlands en Engels naar Nederlands. Check hier onze tarieven. Ook voor SEO contentwriting in deze talen zit je bij ons trouwens goed! Andere talen nodig? Geen probleem, ook hier kunnen we u dankzij ons uitgebreid vertaalnetwerk waarschijnlijk mee van dienst zijn.